DAMY-iltapäivä Opinmäessä, Oittaalla ja Aarnioilla

Aloitimme tiistaisen iltapäiväkierroksemme 17.5.2016 tutustumalla arkkitehtuurin Finlandia -palkintoehdokkaana 2015 olleeseen Opinmäen koulukeskukseen Espoon Suurpellossa. Monitoimitalo perustuu arkkitehti Esa Ruskeepään ja Thomas Miyauchin kilpailuehdotukseen. Pääsuunnittelijana toimi Vesa Erikkilä ja projektiarkkitehtina Sasu Marila, joka esitteli rakennuksen ja kertoi suunnittelusta ja toteutuksesta. Kiitos Sasulle opastuksesta.

Nuoren polven arkkitehtien taitavasti suunnittelema kokonaisuus syntyy yhdeksästä osasta, joita yhdistää veistoksellinen aulatila. Rakennuksessa toimivat 1000 oppilaan suomenkielinen ja kansainvälinen – Espoon suurin – koulu, päiväkoti, auditorio, kirjasto, alueellinen liikuntahalli, työväenopisto sekä nuorisotilat. Materiaalit ovat osin karunkin tuntuisia, kuten betonia ja terästä, toisaalta puuta. Tilat ovat nykyaikaiset samoin kuin opetus.

Monipuolinen kokonaisuus, jossa opiskelu ja yhteiselo sujuu: Opinmäen oppimiskeskuksen osallistava ja yhteisöllinen toimintatapa on vastikään ollut voittoisa kansainvälisessä kilpailussa, jossa etsitään asukkaiden elämänlaatua parantavia käytäntöjä.

Suurpellosta suuntasimme ensin kahvihetkelle Oittaan kartanomiljööseen ja sieltä Veikkolaan vierailulle muotoilulegendan, Eero Aarnion ja hänen Pirkko-vaimonsa luo. Saimme tutustua heidän koti-työstudio-rakennukseen, joka ihastutti valoisuudellaan, sisustuksellaan ja järvimaisemillaan. Aarnio kertoi joviaaliin tyyliin talosta ja työstään. Emme olisi malttaneet jättää jäähyväisiä, sen verran hyvin viihdyimme. Kiitos, että saimme käydä kylässä.

Jäsenetu > Tapahtumailtapäivä on oiva esimerkki DAMYn jäsenyyden eduista: millaisia ovia se avaa ja tapaamisia järjestää.