Year: 2014

22.10.2014 LAITURI / TUTUSTUMINEN HELSINKI DRESSES NÄYTTELYYN

22Info- ja näyttelytila Laiturissa esillä olleeseen Helsinki Dresses – Rakkauskirje Helsingille ja sen arkkitehtuurille -näyttelyyn pääsimme tutustumaan suunnittelija Anne Mustarastaan opastuksella. ”Eräänä päivänä katsoin keskustan rakennuksia kietoen ne mielessäni tekstiilimateriaaliin” – ja nyt voimme nähdä tulokset!

7.10.2014 DESIGNMUSEO / DAMYn ARPAJAISET JA NÄYTTELYN ENNAKKOESITTELY

DAMY järjesti arpajaiset Arkkitehtuurimuseon Vuosirenkaita, 20 vuotta suomalaista puurakentamista näyttelyn yhteydessä. Arpajaispalkintoina oli puuaiheisia designesineitä, mm. Sekton valaisin, Artekin jakkara, Tuulipuun mortteli sekä neljä museon lahjoittamaa arkkitehtuuripiirustusten kehystettyä kopiota. Arpajaistulot DAMY antaa vuosilahjoituksen muodossa vuorovuosin ystävämuseoille.

17.5.2014 VIIPURIN KIRSASTO, EREMITAASI JA MONREPOS / KEVÄTRETKI VIIPURIIN

Tänä keväänä teimme tutustumisretken Viipuriin, Karjalan entiseen pääkaupunkiin. Lähdimme aamuvarhaisella Helsingistä Allegro-pikajunalla. Perillä jatkoimme matkaa omalla tilausbussilla, joka oli käytössämme Viipurissa koko päivän. Vierailumme avainkohde oli Alvar Aallon 1920 luvulla suunnittelema Viipurin kirjasto, jonka vuosia kestänyt restaurointityö on äskettäin valmistunut. Muita nähtävyyksiä olivat Viipurin Eremitaasi ja kuuluisa Monrepos -puisto. Bussin ikkunasta saimme reitin varrella myös ajankohtaisen yleiskuvan nykyisen Viipurin elämänmenosta.