Year: 2013

29.11.2013 DESIGNMUSEO / WHAT ARE FRIENDS FOR? – SYYSKAUDEN PÄÄTTÄJÄISET JA PIKKUJOULU

DAMY:n syyskauden päättäjäisissä What are friends for? esiteltiin yhdistyksen uusi luentosarja Ystävämuseoiden kokoelmat tutuiksi ja kuultiin sarjan ensimmäinen, yli-intendentti Merja Vilhusen pitämä jugend-aiheinen luento. Tilaisuudessa luovutettiin myös Designmuseolle DAMY:n vuoden 2013 lahjoitus ja nautittiin mukavasta yhdessäolosta pikkujoulun merkeissä. (lisää…)

1.10.2013 ARKKITEHTUURIMUSEO / MUUTOS KOHTI KESTÄVÄÄ KEHITYSTÄ NÄYTTELYN ENNAKKOESITTELY

Avajaistilaisuudessa Vallila Interior Oy lahjoitti museolle 30 istuintyynyä koululaisopastuksia varten. Museo oli vinkannut yhdistykselle tyynytarpeestaan ja DAMY:n hallitus päätti lähestyä asiassa Vallila Interior Oy:tä. Asia järjestyi paremmin kuin hyvin, kun Vallila valmisti tukevat ja kauniit tyynyt museon väreissä.
Näyttelyn esitteli ystäville museon tutkija Kristiina Paatero.

28.9.2013 HALTIA, KAJANUKSEN SAUNA JA HVITTRÄSK / SYYSRETKI

DAMY järjesti ainutlaatuisen syysretken Länsi-Uudellemaalle arkkitehti Eliel Saarisen syntymän 140-v. juhlavuoden ja uuden suomalaisen puuarkkitehtuurin hengessä. Retkikohteina olivat Nuuksion uusi luontokeskus Haltia, arkkitehtitoimisto Gesellius-Lindgren-Saarisen suunnittelema ateljeekoti Hvitträsk ja Eliel Saarisen Upinniemeen Robert Kajanukselle suunnittelema sauna. (lisää…)

4.6.2013 ARKKITEHTUURIMUSEO / LIGHT HOUSES NÄYTTELYN ENNAKKOESITTELY

Kesänäyttely Light Houses esitettiin viime vuonna Venetsian arkkitehtuuribiennaalin näyttelyssä, jonne oli kutsuttu 32 paviljongin rakennusvuoden jälkeen syntynyttä arkkitehtia Suomesta, Ruotsista ja Norjasta toteuttamaan käsitteellinen talo, joka pyrki kiteyttämään suunnittelijansa arkkitehtuurikäsityksen. Näyttelyn suomalaiset arkkitehdit oli kutsuttu ystäville järjestettyyn ennakkotilaisuuteen esittelemään talonsa ja kertomaan työstään.